Headlines News :
Home » » Καλλυντικά με άρωμα και εγκυμοσύνη

Καλλυντικά με άρωμα και εγκυμοσύνη

Written By epikairanews on Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011 | 1:27 π.μ.



Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου αποκάλυψαν ότι η χρήση καλλυντικών που περιέχουν άρωμα και τα αρώματα, από την μητέρα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν την γονιμότητα του μωρού της, αν είναι αγόρι.

Βέβαια, παρόλο που τ' αποτελέσματα του καθηγητή Richard Sharpe και της ομάδας του, αφορούσαν πειράματα σε ζώα και δεδομένου ότι η αναπαραγωγική ικανότητα είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα και θα πρέπει να γίνουν επιπλέον έρευνες προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, προκάλεσαν ένα ερωτηματικό στις μέλλουσες μανούλες.

Όσες έχετε περάσει από το ευαίσθητο στάδιο της εγκυμοσύνης γνωρίζεται πολύ καλά πόσο και η παραμικρή πληροφορία ή παραπληροφόρηση μπορεί να σας αναστατώσει. Το γεγονός μάλιστα ότι μεγάλο ποσοστό γυναικών σήμερα αποφασίζουν να γίνουν για πρώτη φορά μητέρες από τα 35 και πάνω, σε μια ηλικία που μια απλή κρέμα ημέρας δεν λύνει το πρόβλημα και που πιθανόν έχουν «υποκύψει» σε ελαφρές κοσμητικές διορθωτικές επεμβάσεις (botox, υαλουρονικό) πληθαίνει τα ερωτηματικά τους...

Η Independent έριξε λάδι στην φωτιά, όταν σύμφωνα με άρθρο της, υποστήριζε ότι η απορρόφηση από το σώμα της μητέρας χημικών στοιχείων, που βρίσκονται σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, περνά και στα μωρά, γεγονός που οδηγεί την Ευρωπαϊκή Ένωση στην ανάγκη να ζητήσει να αναγράφεται στο μέλλον πάνω στα καλλυντικά προϊόντα, ποια από αυτά είναι κατάλληλα για χρήση από εγκύους.

Πηγή: agelioforos.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. ΕΠΙΚΑΙΡΑ NEWS - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Mas Template