Headlines News :
Home » » Πρωτάρα στο σεξ: μύθοι και αλήθειες

Πρωτάρα στο σεξ: μύθοι και αλήθειες

Written By epikairanews on Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011 | 2:02 π.μ.

027 Η πρώτη σου φορά: κάποτε θα περίμενες να ντυθείς νυφούλα και να σου απλώσουν το σεντόνι στο μπαλκόνι το πρωί. Πλέον, η πρώτη φορά αποτελεί εμπειρία βιαστική λες και κουβαλάς κάποιο κακό που πρέπει να ξορκίσεις με το που μπεις στην εφηβεία.

Κι αφού την πήρες την απόφαση, αυτό το ονειρεμένο σεξ που βλέπεις στις ταινίες με την πρωταγωνίστρια να έρχεται σε οργασμό μέσα σε τρία δευτερόλεπτα στην πρώτη της φορά, δεν το ζεις. Εκεί ξεκινούν τα ερωτήματα: μήπως φταίω, μήπως ο κόλπος μου είναι μικρός, μήπως, μήπως, μήπως.

Ας δώσουμε τη διάσταση που πρέπει στις απορίες σου ως πρωτάκι στο σεξ!

Μάθε τα πάντα για τη μικρή σου περιοχή. Αυτό είναι το πρώτο και βασικότερο βήμα για να εξασφαλίσεις πως όλα λειτουργούν σωστά στο σώμα σου. Κάνε κλικ εδώ για να δεις πως ακριβώς λειτουργεί το αναπαραγωγικό σου σύστημα και τι συμβαίνει εκεί κάτω:

Νο1: Η πρώτη φορά θα είναι επώδυνη:

Αλήθεια!

Αλλά μην φανταστείς πως θα είναι ο πόνος εκείνος που δεν θα μπορείς να τον αντέξεις. Αν υπερβάλλεις προτού καν προχωρήσεις στην ολοκλήρωση, είναι πιθανό να σφίγγεσαι εκείνη τη στιγμή και να νομίζεις πως πονάς περισσότερο. Στη σχετική ψηφοφορία του Womenonly σχετικά με το πόσο μεγάλος ήταν ο πόνος της πρώτης φοράς, τα αποτελέσματα είναι διαφωτιστικά.

Ο πόνος της πρώτης φορά ήταν...

Εντάξει, πόνεσε, αλλά ήταν μόνο για λίγο 35%

Σιγά τον πόνο! Ένα τσουξιματάκι ήταν... 21%

Μύθος... Πολύ κακό για το τίποτα! 15%

Νομίζω ότι θα μου μείνει αξέχαστος όσα χρόνια κι αν περάσουν! 12%

Κι αν σου πω ότι δεν πόνεσα καν; 12%

Α-φ-ό-ρ-η-τ-ο-ς: δεν το έχω ξανακάνει από τότε... 4%

Αυτό σημαίνει πως θα νιώσεις κι άλλους πόνους πιο δύσκολους και εκείνος της πρώτης φοράς θα πρέπει να απομυθοποιηθεί σιγά σιγά. Σκέψου απλά τους πόνους που νιώθεις καθημερινά, όταν τρυπάς τα αυτιά σου ή κάνεις αποτρίχωση. Δεν μπορεί εκεί να αντέχεις και στο σεξ να μην μπορεί ο παρτενέρ σου να σε πλησιάσει καν. Άλλωστε, ο συγκεκριμένος πόνος δεν είναι και τίποτα τρομερό, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις μοιάζει πιο πολύ με τσούξιμο, παρά με πραγματικό πόνο και δεν διαρκεί παρά ελάχιστα, δηλαδή τα δευτερόλεπτα που χρειάζονται για τη ρήξη του υμένα και την πλήρη διείσδυση.

Νο2. Στην πρώτη φορά πρέπει να δεις μπόλικο αίμα

Μύθος

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Τι είναι ο παρθενικός υμένας: Στο όριο των εσωτερικών και εξωτερικών οργάνων βρίσκεται ο παρθενικός υμένας. Πρόκειται για μια ελαστική μεμβράνη από λεπτό δέρμα, με ένα ή περισσότερα ανοίγματα στο κέντρο που επιτρέπει να περνάνε οι εκκρίσεις του κόλπου και το αίμα κατά την περίοδο. Στην ουσία, λειτουργεί σαν φυσικό φράγμα ανάμεσα στον κόλπο και το αιδοίο. Συνήθως κατά τη διάρκεια της πρώτης ή των πρώτων σεξουαλικών επαφών, ο παρθενικός υμένας "σπάει", ή πιο επίσημα, γίνεται ρήξη του παρθενικού υμένα, ο οποίος στη συνέχεια υποχωρεί φυσιολογικά προς τα τοιχώματα του κόλπου.

Η χρησιμότητα του παρθενικού υμένα για τον οργανισμό δεν είναι ξεκάθαρη, ενώ υπάρχουν γυναίκες που γεννιούνται χωρίς αυτόν. Σε άλλες ο υμένας είναι τόσο ελαστικός που μπορεί να μην σπάσει στις πρώτες ερωτικές επαφές, ενώ έχουν παρατηρηθεί και κάποιες περιπτώσεις γυναικών των οποίων ο παρθενικός υμένας υποχώρησε κατά τη γέννα.

Σύμφωνα με την παράδοση, κατά τη ρήξη του παρθενικού υμένα παρουσιάζεται μικρή αιμορραγία και ελαφρύς (ή λιγότερο ελαφρύς) πόνος, σαν τσούξιμο, αλλά αυτό δεν απαραίτητο ούτε αποτελεί λόγο ανησυχίας όταν δεν συμβαίνει. Μάλιστα, σε κάποια κορίτσια μπορεί να συμβεί ρήξη του υμένα κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων, χωρίς καν να το αντιληφθούν.

Αυτό σημαίνει πως αν εκείνος (ή εσύ η ίδια τις στιγμές που ικανοποιείσαι μόνη) έχει ξεκινήσει στα προκαταρκτικά να παίζει με τα δάχτυλά του στη μικρή σου περιοχή και να τα αφήνεις να εισχωρούν πιο βαθιά, μπορεί ο υμένας να έχει ήδη υποχωρήσει. Μην ψάχνεις πάντως να βρεις το κόκκινο σεντόνι. Στις περισσότερες περιπτώσεις μιλάμε για σταγόνες αίματος.

Νο3. Κανονικά το πέος του θα έπρεπε να μπει χωρίς πρόβλημα:

Μύθος!

Σκέψου πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί εσύ η ίδια αν ο κόλπος ου είναι εντάξει, μήπως έχεις κάποιο ανατομικό πρόβλημα, γιατί ενώ προσπαθεί να βάλεις το δάχτυλό σου στο άνοιγμα του κόλπου δεν μπορείς να φτάσεις πιο βαθιά. Ε, όλες αυτές οι απορίες σου δημιουργούν τρελό άγχος και τη στιγμή που εκείνος προσπαθεί να διεισδύσει, κολλάει. Εσύ πονάς κι εκείνος σταματά.
Το πιο πιθανό είναι ο κόλπος σουνα έχει το κατάλληλο μέγεθος για να δεχτεί το αντρικό πέος. Αν δεν έχεις κάνει σεξ, το άνοιγμα θα είναι όντως πιο στενό και θα βρίσκεις αντίσταση στον υμένα. Ένα πέος σε στύση μπορεί να διεισδύσει χωρίς κανένα πρόβλημα. Όλα αυτά υπό κανονικές συνθήκες. Γιατί υπάρχει και η περίπτωση να προσπαθείτε να το κάνετε πρώτη φορά σε μέρος που δεν βοηθά (μια τουαλέτα για παράδειγμα) με το πέος του όχι σε πλήρη ανάπτυξη και με εσένα να στρεσάρεσαι για όλα, χωρίς καν να έχουν προηγηθεί προκαταρκτικά.

Ε, σε αυτή την περίπτωση, θα τα βρείτε σκούρα. Μπορεί να σου μοιάζει παλιομοδίτικο αλλά το να κάνεις έρωτα για πρώτη φορά, θα έπρεπε να είναι τελετουργία και όχι κάτι γρήγορο σε ένα αμάξι λες και θες να ξεφορτωθείς κάτι κακό.

Νο4. Το πέος του δεν καταφέρνει με τίποτα να διεισδύσει. Άρα είσαι στενή ή έχεις κάποιο άλλο ανατομικό πρόβλημα.

Μύθος!

Το πιο πιθανό είναι να είσαι μια χαρά από άποψη ανατομίας αλλά να είστε πίσω και οι δύο από άποψη ψυχολογίας. Παρότι ο παρθενικός υμένας είναι αρκετά ελαστικός, ο αγαπημένος σου μπορεί να νιώσει μικρή έως μεγαλύτερη αντίσταση κατά την πρώτη διείσδυση. Το πιθανότερο είναι και η δική του στύση να είναι μέτρια (γεγονός που θα δυσκολέψει την διείσδυση) αλλά και εσύ να μην είσαι αρκετά υγρή. Ένα λιπαντικό με βάση το νερό και όχι κάποιο λάδι (που μπορεί να φθείρει το προφυλακτικό) θα διευκόλυνε το πέος του να διεισδύσει. Τα προκαταρκτικά επίσης θα βοηθούσαν στην σωστή λίπανσή σου. Και όταν λέμε πως είσαι υγρή, εννοούμε πως νιώθεις εκείνη τη σεξουαλική διέγερση και ηδονή που κάνει τον κόλπο σου να υγρένεται μέχρι και το άνοιγμά του.

Συγκεκριμένα, τα γυναικεία υγρά είναι διάφανα, κάπως γλιστερά και λιγότερο άφθονα, δηλαδή δεν τρέχουν έξω από το σώμα, καθώς έχουν σκοπό να διευκολύνουν απλώς τη διείσδυση. Αν παρά την προσπάθεια, δεν επιτυγχάνεται διείσδυση, θα πρέπει να επισκεφτείς το γυναικολόγο. Αυτός με την απαραίτητη εξέταση και υπέρηχο θα πιστοποιήσει πως είσαι καλά. Αν πάλι όλα είναι καλά από άποψη φυσιολογίας, έρχεται η σειρά του ψυχολόγου να αποφανθεί επί του θέματος.

Το πιο πιθανό είναι ο φόβος ή αρνητική αντίληψη που έχεις για το σεξ, να σε κάνουν να σφίγγεσαι τη στιγμή που δεν πρέπει, με αποτέλεσμα να φράζεις την είσοδο στο πέος. Ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση, υπάρχει τρόπος καλυτέρευσης και ο γιατρός σου θα σου προτείνει την κατάλληλη μεθοδολογία (από ασκήσεις σωστής αναπνοής μέχρι βοηθήματα παρόμοια μορίου) για να ξεπεράσεις το πρόβλημα.

Νο5: Την πρώτη φορά μπορείς να έρθεις σε οργασμό

Υπάρχει βάση αλλά υπό προϋποθέσεις.

Επειδή το στρες, οι απορίες και οι άπειρες σκέψεις μπαίνουν στη μέση και την πρώτη φορά που κάνεις έρωτα και τη δεύτερη και τρίτη, μην περιμένεις να βιώσεις κινηματογραφικούς οργασμούς με την μία. Το σεξ όπως και το ποδήλατο χρειάζεται εξάσκηση και όσα tips κι αν διαβάσεις δεν θα έρθεις σε οργασμό επειδή το θέλεις πολύ ή κάποια φίλη σου είπε ότι το ένιωσε με την πρώτη. Οι περισσότερες κοπέλες μπερδεύουν τη χαρά και τη διέγερση της πρώτης φοράς, με τον οργασμό ή με την απλή ύγρανση του κόλπου.

Όπως και να έχει, έχε στο μυαλό σου ότι ο οργασμός θα έρθει τη στιγμή που θα σταματήσεις να τον σκέφτεσαι και θα αφεθείς να δοκιμάσεις αυτό το καινούργιο πράγμα στη ζωή σου που λέγεται σεξ. Αν όσο το κάνετε, έχεις στο μυαλό σου μόνο το τι μπορεί να πάριε τραβά, ηδονή δεν θα νιώσεις.

Σίγουρα, οι σωστές στάσεις βοηθούν στο να ολοκληρώσεις πιο έντονα. Για την πρώτη φορά, μπορείς να επενδύσεις στο σίγουρο ιεραποστολικό. Εκείνος από πάνω, εσύ ανάσκελα ανασηκώνοντας όσο μπορείς τους γλουτούς (ένα μαξιλαράκι κάτω από τους γλουτούς θα βοηθούσε). Μην ξεχνάς: αυτή η στάση δεν είναι η ευκολότερη για να έρθεις σε οργασμό, όχι την πρώτη φορά αλλά ούτε και την εικοστή αφού δεν υπάρχει τριβή στην κλειτορίδα σου. Μετά τις πρώτες φορές, μπορείς να έρθεις εσύ από πάνω χωρίς άγχος και ντροπές. Με τη στάση αυτή μπορεί να πονέσεις αρχικά λίγο παραπάνω αλλά η διείσδυση θα γίνει ευκολότερη. . Όποια στάση και να προτιμήσεις, φρόντισε να είναι και δική σου επιλογή, να σε κάνει να νιώθεις άνετα και να αυξάνει την ένταση της απόλαυσης και διέγερσης. Σιγά σιγά, θα δοκιμάσετε κι άλλες στάσεις, κι ακόμα περισσότερα κόλπα αλλά μην αγχώνεσαι να τα κάνεις όλα με τη μία, μήπως και σε κακολογήσει. Κι εκείνος θα έχει στρες, ακόμα κι αν έχει ξανακάνει σεξ. Και μην ξεχνάς: όσο κι αν προσπαθεί να σε πείσει πως χωρίς προφυλακτικό θα το κάνετε καλύτερα, μην ενδώσεις. Τα προφυλακτικά αποτελούν την πιο σίγουρη μέθοδο προφύλαξης. Τελεία και παύλα.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. ΕΠΙΚΑΙΡΑ NEWS - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Mas Template