Headlines News :
Home » » Ισραηλινή αποζημίωση για την δολοφονία της Άμπιρ Αράμιν

Ισραηλινή αποζημίωση για την δολοφονία της Άμπιρ Αράμιν

Written By epikairanews on Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 | 7:41 μ.μ.

post008 Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ ζήτησε από το Ισραήλ να πληρώσει αποζημίωση ύψους 1,5 εκατομμυρίων σέκελ (296.000 ευρώ) στην οικογένεια μίας Παλαιστίνιας 10 ετών, η οποία σκοτώθηκε κατά λάθος από την αστυνομία στα ισραηλινά σύνορα τον Ιανουάριο του 2007.
Η Άμπιρ Αράμιν σκοτώθηκε αφού χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον νεαρών που πετούσαν πέτρες σε ένα χωριό κοντά στην Ιερουσαλήμ. Η Άμπιρ βρισκόταν μαζί με την αδερφή της μπροστά από το σχολείο τους.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και μεταδόθηκε σήμερα από το Γαλλικό Πρακτορείο, ένα ισραηλινό δικαστήριο ζήτησε από το κράτος να αποζημιώσει την οικογένεια της 10χρονης, να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα και τα έξοδα του δικηγόρου.
Αρχικά, η ισραηλινή αστυνομία είχε κλείσει την υπόθεση ανακοινώνοντας ότι το κορίτσι είχε χτυπηθεί από μία πέτρα.
Όμως η οικογένεια έφτασε ως το Ανώτατο Δικαστήριο για να ξανανοίξει η υπόθεση. Τον Αύγουστο του 2010 λοιπόν, το δικαστήριο της Ιερουσαλήμ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα πυρά «δεν είχαν στόχο αυτούς που πετούσαν πέτρες και ήταν αδικαιολόγητα», ενώ εκτίμησε ότι το κράτος θα πρέπει να αποζημιώσει την οικογένεια.
Ο πατέρας του μικρού κοριτσιού Μπάσαμ Αράμιν ήταν το 2005 ένας από τους συνιδρυτές του κινήματος «Μαχητές για την ειρήνη».

zougla

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. ΕΠΙΚΑΙΡΑ NEWS - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Mas Template