Headlines News :
Home » » Η Ουάσινγκτον απέσυρε τον πρεσβευτή της από τη Συρία

Η Ουάσινγκτον απέσυρε τον πρεσβευτή της από τη Συρία

Written By epikairanews on Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 | 8:09 μ.μ.


Οι ΗΠΑ απέσυραν τον πρεσβευτή τους από τη Συρία εξαιτίας απειλών κατά της προσωπικής του ασφάλειας , που ανέκυψαν στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ που διαρκεί ήδη επτά μήνες, δήλωσαν σήμερα δυτικοί διπλωμάτες. Σύμφωνα όμως με αμεριακούς αξιωματούχους , οι ΗΠΑ δεν έχουν προς το παρόν σχέδια να απελάσουν τον πρεσβευτή της Συρίας στην Ουάσινγκτον.

Στη διάρκεια των επτά μηνών που διαρκούν οι διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-'Άσαντ, ο Φορντ συνομίλησε με την αντιπολίτευση και κατήγγειλε τον Άσαντ στο Facebook. Την ώρα που η κυβέρνηση ξεκινούσε μια αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων, ο Φορντ αψήφησε την απαγόρευση στις μετακινήσεις μέσα στη χώρα που είχε επιβληθεί στους δυτικούς διπλωμάτες και μετέβη σε εστίες έντασης όπου και συναντήθηκε με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Τον περασμένο μήνα, φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές έριξαν πέτρες, κομμάτια μπετόν και ντομάτες εναντίον του Φορντ και συνεργατών του ενώ επιτέθηκαν στα αυτοκίνητά τους με σιδερένιες ράβδους κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρεσβευτής σε μια προσωπικότητα της αντιπολίτευσης στη Δαμασκό.

.

Ο Φορντ είχε φτάσει στη Δαμασκό τον Ιανουάριο και ήταν ο πρώτος αμερικανός πρεσβευτής στη Συρία εδώ και πέντε χρόνια.

Στο μεταξύ, από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έγινε γνωστό πως τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Χομς, όπου οι στρατιωτικές δυνάμεις σφυροκοπούν με βαριά πολυβόλα τις συνοικίες της πόλης αυτής στην κεντρική Συρία.



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. ΕΠΙΚΑΙΡΑ NEWS - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Mas Template